vorige maand     volgende maand

Golf du Mougin van Victor Hasch

Zondag 10 augustus 2014: Het is vakantietijd. Topdrukte voor flexpoolers als ik. Weinig tijd voor leuke dingen. Morgen weer een lange dag en ik snuffel nog even door het aanbod op Kunstveiling.nl. Ineens kom ik een bekend plaatje tegen. Een zeefdruk van Victor Hasch. De zeefdruk heet Golf de Mougin en die heb ik ook. Ik heb die een tijd terug op Ebay gekocht van een galerie in Duitsland. Waarschijnlijk omdat ik toen de enige was die er aan dacht om te bieden heb ik toen 2 zeefdrukken van Victor Hasch kunnen kopen voor 2 euro per stuk. Meestal worden ze aangeboden en verkocht voor ettelijke tientjes.

Een van de twee zeefdrukken (L’Espagnole) heb ik toen op Kunsveiling.nl aangeboden en (als ik mij goed herinner) is die voor 35 euro verkocht. Op deze Golf de Mougin is nog niet geboden en hij staat nog steeds op het beginbod van 29 euro. De verkoper verstuurt de zeefdruk binnen Nederland voor 10 euro. Voor zo’n 40 euro kun je dus dit werk van Victor Hasch in huis hebben. Geen onredelijke prijs. Morgenavond om ongeveer kwart over negen loopt de biedtermijn af. Ik bied niks want ik heb er al een. Maar ik zal toch even kijken of er nog iemand geboden heeft.

Panic Room van Jee Young Lee

Donderdag 14 augustus 2014: Ik blader in een blad, zie deze paginagrote foto van Jee Young Lee en heb meteen een goed humeur. Ik lees in de begeleidende tekst en mijn humeur wordt nog beter. Dit is geen computerwerk. Jee Young Lee heeft een kamertje omgebouwd tot dit psychedelische landschap en er een foto van gemaakt die Panic Room heet. Ze moet daar weken mee bezig zijn geweest. Bedenken, spullen kopen, knutselen. Wat een lol moet ze daar mee gehad hebben. Op de site van de is een hele serie werken van haar te zien. Allemaal verschillend en allemaal zelf gebouwde decors in haar studio van 3 bij 6 meter. Het zijn er te veel om hier een goed overzicht te kunnen geven. Ga kijken.

 

vorige maand     volgende maand

 

panic room door Jee Young Lee
Golf de Mougin van Victor Hash
Website_Design_NetObjects_Fusion
EERSTE masterborder

StanSanders.nl    over kunst en anders over iets anders