vorige maand volgende maand

Afrokapsel in Eindhoven

Donderdag 6 november 2014: Ik weet niet hoe dit mannetje heet. Het is er zo een die je overal in Eindhoven tegen kunt komen. Gek genoeg kan ik niet zeggen waar, maar wel dat ik hem vaak gezien heb. Soms in verschillende kleuren, soms niet. Soms langs drukke verkeersroutes soms op een gek afgelegen plantsoentje zoals hier. Altijd herkenbaar aan het afrokapsel. Het heeft een groene vulkleur. Het plantsoengras is een stuk lichter. Als de verf iets grassiger was geweest of wanneer er wat meer zwarte krabbeltjes op hadden gezeten had hij echt doorzichtig geleken. Even een foto maken, dan weer op de fiets.

Glow Eindhoven 2014

Woensdag 19 november 2014:  Ik ben aan het opwarmen. Buiten vult het GLOW-publiek de straten van de Eindhovense festivalroute. Ik kom net van de Soeterbeekseweg. Een mooi ouderwets stukje weg tussen Eindhoven en Nuenen. Geen gescheiden fietspaden, met klinkers en nauwelijks iets van een berm. Bochten, bomen en wat boerderijen. Ik fiets daar vaker en in het donker is het stuk tussen de Europaweg en de Boord onaards mooi. Dat komt door de verlichting. De straatlantaarns geven de bomen en de klinkers een filmsfeer. Als je geluk hebt is het ook nog nevelig.

Ik zet mijn fiets tegen een boom en gebruik mijn zadel als statief. Een handschoen voor het uitrichten. Mijn oude handige statiefje is een tijd terug kapot gegaan en in   de vuilnisbak verdwenen. De fiets moet ik ergens tegenaan zetten dus heb ik weinig keus wat betreft camerastandpunt. Ik ben eigenlijk maar wat aan het prutsen. Toch vermaak ik mij prima met het kijken naar het weggetje, het rommelen met de instellingen en de niet geweldige foto’s.

Om een of andere reden hangen boven dit stukje weg een paar lampen die groenig licht geven. Dat maakt de entree vanuit Eindhoven helemaal geheimzinnig. Het lijkt net of je een thriller binnen rijdt. Van mij mogen ze deze lampen boven de hele Soeterbeekseweg hangen. Dan maak ik wel een ommetje over Nederwetten. Natuurlijk lukt het niet om het mooie groene schijnsel vast te leggen met mijn compactcamera. Hier, in de warmte en met een Looza banaan er bij kan ik de foto’s op mijn gemak bekijken. Sommige hebben wel iets van de sfeer maar tevreden ben ik niet. Ik ga nog een keer terug maar dan met statief.

Maar wat zullen we nu gaan doen. De Vesteda-toren heb ik vorige week al gedaan, ook zonder statief. De officiĆ«le GLOW-attracties sla ik over. Daar worden mooiere foto’s van gemaakt dan ik klaar krijg. Bovendien heb ik GLOW al een paar keer (gedeeltelijk) gezien en ik merk dat ik er niet enthousiast meer van word. Ik bedenk dat GLOW voor mij een goed excuus is om in het donker met de camera aan de slag te gaan. Veel mensen denken daar anders over en vermaken zich prima met de ruim 40 attracties en ik denk dat het wandelen door het donker voor een groot deel van het publiek op zich al een belevenis is. Vooral voor de kleine kinderen. Ik ben benieuwd wat die van dit spektakel onthouden. Het lijkt mij een mooie jeugdherinnering.

De mensenmassa hindert vanavond   enorm bij het zoeken naar een mooi foto plekje. Ik worstel me door de kudde op het Stratumseind, haal mijn fiets op en maak een ruime omweg rond het drukke centrum naar de Berenkuil. In de tunnels zijn de werkstukken mooi uitgelicht en sommige graffiti ziet er in het lantaarnlicht goed uit. Ook hier mis ik een statief. Met de camera op een muurtje (mooi begroeid met mossen en paddenstoelen) zet ik het Texaco-station op de foto. Het ziet er aardig uit maar als zo vaak haalt een foto het niet bij de werkelijkheid. Toch zijn er weinig mensen die hier even stoppen om van het uitzicht te genieten. Eindhoven is ook ’s nachts heel fotogeniek. Er zijn tientallen attracties te vinden. Maar dan moet je wel zelf op zoek gaan. De vraag of de foto’s goed gelukt zijn is dan nog maar bijzaak.

 

 

vorige maand volgende maand

Graffiti Eindhoven Afrokapsel
Vestedatoren Eindhoven in het donker
Soeterbeekseweg in het donker
Soeterbeekseweg in het donker
Berenkuil graffiti in het donker
Texaco station Eindhoven in het donker
Website_Design_NetObjects_Fusion
EERSTE masterborder

StanSanders.nl    over kunst en anders over iets anders